OSDev.org

The Place to Start for Operating System Developers
It is currently Thu Jan 18, 2018 11:56 am

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: QEMU not sending 0xE0 before "special" keys
PostPosted: Fri Jan 12, 2018 4:38 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Fri Apr 08, 2016 5:03 am
Posts: 120
Location: keyboard.cpp - line 420
Hi :D

When I try my OS on real hardware, BOCHS and Virtual Box, I always receive the 0xE0 code when pressing "special" keys like AltGr and DELETE. But with QEMU, I don't :/
I only receive the part after the 0xE0

Here is the command I use to start QEMU (Windows 10):
Code:
qemu-system-i386 -kernel bin/MemeOS.bin


Is it me doing something wrong or is it a BUG ?

Thanks !

_________________
My github page: https://github.com/AlexandreRouma
Meme-deving since 420 Bc (before cocain) !
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyJnOD ... C8Y7pccc6A
Twitter: https://twitter.com/WhatsTheGeekYT


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QEMU not sending 0xE0 before "special" keys
PostPosted: Sat Jan 13, 2018 8:57 am 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Aug 07, 2015 6:13 am
Posts: 898
Have you tried doing the exact same thing on Linux?
I remember having some issues (all keyboard related) with Qemu on Windows, whereas on Linux (my development environment) I wasn't having any issues at all.

_________________
OS: Basic OS


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QEMU not sending 0xE0 before "special" keys
PostPosted: Sat Jan 13, 2018 12:16 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Fri Apr 08, 2016 5:03 am
Posts: 120
Location: keyboard.cpp - line 420
Yup, you're right ! It works on linux.

This is realy annnoying :/ Are there any known fixes ?

_________________
My github page: https://github.com/AlexandreRouma
Meme-deving since 420 Bc (before cocain) !
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyJnOD ... C8Y7pccc6A
Twitter: https://twitter.com/WhatsTheGeekYT


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group